marytale

publicerat i vardag;
Min bästa vän, min andra halva. Hon är lite för snygg för sitt eget bästa den där.

31 Jan

publicerat i ;
Jag funderar. Funderar på livet. Sådär som jag brukar göra när söndagskvällen smyger med ro i luften. Jag står och tittar ut på en snöyngd bakgård, med lätta snöflingor i luften. Jag är ovanligt tillfreds vid tanken att det är måndag imorgon. Det poppar i mikron och jag inväntar en skål med popcorn och en bra rulle.

Imorgon måste ni hålla tummarna för mig, för då ska jag ut och prova balklänningar. Blir det någon vinst så lär ni ju vara först att få veta det.

Have a great evening. Peace and out.

update

publicerat i vardag;
Jo, jag lever. Tro inget annat.
Jag har återigen vart dålig med min update. Men jag lever.

Keep up with me, ni som mot all förmodan fortfarande finns kvar därute.

utgång på ingång

publicerat i vardag;

Ikväll blir det ett stycke tjejer, alkohol & dans på Swania. Jag satsar definitivt på en kalasfylla. Kvällen kommer bli great, den blir vad man gör det till som jag brukar säga. Tjing!

mormor&morfar

publicerat i vardag;
Idag blir det ett stycke mormor och morfar. Jag och mamma åker dit och tillbringar även våran natt där. Kommer ha med mig datorn så lite liv i bloggen får vi väl hoppas att det blir. Jag antar att ni andra kör på kalasfylla ikväll? Kör bah.

pokerface

publicerat i vardag;
Nyss hemkommen från jobbet. Barnen har riktiga skills när det gäller att måla säger jag bara. I ansiktet dårå. checka in detta, rena mästervärket.du är överallt

publicerat i vardag;
Idag var det en kort vistelse i skolan pga att en lärare är i polen. På hennes lektioner får vi alltså gå hem och jobba, GÖTT. 

I bakrunden dunkar nu Melissa Horn, jag sjunger högljutt med och är allmänt nöjd med min tillvaro. Senare lämnar jag lyan ett tag och drar och jobbar. Hursomhelst, nu ska jag softa hårt vid datorn en stund. peace and out.

natti

publicerat i vardag;
En varm kopp te blev dödsstöten.
Nu är det siesta som gäller.

Nattsärken är nu på. Natti.

trust

publicerat i ;
Det är jobbigt.

Det här med att inte kunna lita på människor. Jag har spekulerat fram och tillbaka, men på något vänster eller höger, gett upp. Man är så godtrogen. Sen står man där, så lättlurad, grundlurad och blåst. Sviken igen. Som en idiot.

Och en ny erfarenhet hamnar i min lilla bank av livskunskap. Åter igen.

27 Jan

publicerat i vardag;
Ont i huvudet. Något besviken. Trött.
Ungefär så kan jag sammanfatta dagen.

Hej.

mor

publicerat i vardag;

Mamma och jag har nyss spikat upp lite tavlor på min tomma vägg i rummet.
Det gick galant, blev förträffligt Och mamma utbrister en skön kommentar:


Vi klarar oss utan karlar du, så in i helvete bra ock!

hope

publicerat i vardag;
För inte så länge sedan var jag GANSKA ledsen. 
Ganska mycket ledsen. Och ganska ofta ledsen.

Men saker vänder till slut. Istället spetsar man tentaklerna framåt. Man vaknar plötsligt upp. Och öppnar ögonen för det som sker runtom. Plötsligt inser man att saker inte riktigt ligger till som man har trott. Vardagen blir genast lite enklare att ta sig igenom. Trots motgångar som borde utplåna allt hopp, all själ och allt liv, så klarar man sig. Fint.

Det gäller bara att ha viljan. Kämpa för din vilja. GE ALDRIG UPP.

singing in the rain

publicerat i vardag;

Nu sitter jag här, och sjunger som om det vore min sista dag här på jorden.

Det börjar sakta men säkert tonas ut. Men sjunger för full hals, det gör jag fortfarande. Och lär göra ett bra tag till. Stackars grannar.

voice

publicerat i vardag;
Helgen gick som allt annat alldeles för fort. Helgen är nu i alla fall förbi återigen och det är måndag. Måndag kom till världen under plågor. En djävulsk natt.

Det jag faktist kan glädjas åt denna dag är att det är Vocie. Mycket trevligt och förtjusande. Man får liksom endorfiner av att sjunga. Skrika ut sina känslor. Jag kommer hem, fnittrig som ett barn på julafton. Och det håller i sig väl och länge.

god natt

publicerat i vardag;
Trött som en gammal myskoxe.
Det är söndag kväll. Det är dags att sova.

Natti.

ICE AGE 3

publicerat i vardag;
Ett underbart urdrag från Ice Age 3. Som förövrigt är en snopp bra film. 

(Manfred, Diego, Ellie, Crash&Eddie letar efter Sid tillsammans med deras nya vän Buck. Efter att sid blev ivägförd av en dinosaurie.

Buck:
Däggdjur, vi har här funnit oss en brottsplats, en pälstuss, ett halvätet kadaver, ett stycke... ÅH NEJ........ BROCCOLI..

Jag tror nu att följande har hänt. Dinosaurien anfaller Sid. Sid slåss vilt med en bit broccoli. Och då blir dinosaurien en.......GRÖNSAK!

Diego:
Är du knäpp? Sid är inte våldsam eller kordinerad. Och var är dinosaurien?

Buck:
..Bra tänkt!
Okej teori två. Sid äter broccoli, dinosaurien äter upp sid och trampar sen på broccolin, och då blir broccolin en......GRÖNSAK!  

GÖTE

publicerat i vardag;
Jag toksaknar världens bästa Lindman. Kom hit nu? Jag kikar igenom våra gamla bilder och jag dör lite granna varje gång jag ser dem.

Vi har haft otroligt fina stunder tillsammans. Och fler väntar.

promenix

publicerat i ;
Lång promenad idag för att rensa systemet. Skitväder ute men inne är det varmt och gott. Promenader är som sagt inte min grej. Där går man och förfryser och har ett humör som ligger jämt med marken.

Jag cyklar hellre. När jag går där, uppslukad av min frustration, då brukar jag se mig själv cykla förbi. Jag försvinner längre och längre bort och tänker "där borta hade jag kunnat vara nu", det kommer ta minst 10 minuter för mig att dit.

Jävla promenad.

little/miss/mandie/

publicerat i vardag;

Jag har kollat igenom massa minnen, från gamla brev till fotoalbum. Hittade mitt album med "modellbilder" som jag gjorde när jag var runt 11 år. Vilken liten tös jag var.

promenad

publicerat i vardag;

Hör och häpna. Jag ska ut med mamma på en promenad. Ni som inte känner till detta, så hatar jag promenader. Gå är det värsta jag vet. Det som är så ljuvligt, och jag vill bara få det avklarat. Jag förstår inte på mig själv ibland.

Frosten biter tag i kinderna. Klar luft, kylig nästipp. Röda kinder, fina vantar. Vad är mitt problem?

tidsfördriv

publicerat i vardag;

Har nyss fixat med mina länkar/bloggar/hemsidor i brist på annat. Eftersom det var gammal skit där så rensade jag rubbet och skrev de bloggar som jag faktist följer idag. Släng bort blicken till vänster och skrolla ner så lär du fatta vad jag bubblar om.

satellit

publicerat i vardag;


Det är ytterst obehagligt att vakna fem på morgonen och upptäcka att man för det första är ovanligt pigg, & för det andra har Ted Gärdestads låt Satellit dunkandes innanför pannbenet.


Ytterst obehagligt. Ytterst besvärande. Dessutom pinsamt.

ge vika

publicerat i vardag;
Min magsjuka har börjat ge vika och jag mår mycket bättre. Det har som sagt vart en halvkrasslig vecka.

Idag har jag bara gått runt här och snubblat på mig själv, klämt i mig lite daim, knappat på datorn och kollat på "Alla älskar Alice". Det är en grådassig och snötyngd eftermiddag, men klockan är 16.23 och det är fortfarande ljust, vilket är ljuvligt. Jag älskar ljuset. Mörker är inte riktigt min grej.

mörker

publicerat i vardag;
Mörkret faller utanför fönstret.
Något senare än för tre veckor sedan, men fortfarande alldeles för tidigt.

I eftermiddags hörde jag en galen fågel sjunga utanför mitt fönster. Det låter vår och jag inser att jag inte hört fågelsång på flera veckor, ja månader.

GE MIG VÅR.

inte igår

publicerat i vardag;
Förlåt mina kära vänner för en urkass uppdatering. Det knastrar innanför pannbenet ska jag be att få tala om, men inget vettigt får jag ur mig. Det är en sån där period igen. Jag har försakat bloggen lite grann. Ändring på stört.

onödigt

publicerat i vardag;
Jag är hungrig som satan i gatan. Något bra på televisionen då kanske? NE, självklart inte. Nu får ni rycka upp er, jag gillade faktist att kolla på tv föruuuuuuuuuuut.

jag

publicerat i vardag;
Nu: MYSTIMME. Vi smular fram några kex och lite brie ost. Och softar hårt. 

luftslottet som sprängdes

publicerat i vardag;
Jag blir fan aldrig mätt på den där Lisbeth Salander (Naomi Rapace), hon är så ruskigt snygg. Och personligheten sen, jag kan inte annat än avguda henne. Detta var alltså den sista filmen baserade på Stieg Larssons böcker "män som hatar kvinnor". Bra jobb stickan!

Nu ska jag baka bröd.

studio

publicerat i vardag;
Jag fick plötsligt ett infall, att åka ner och sjunga arslet av mig i studion. Så, nu gör jag det.

kärlek

publicerat i vardag;
Kärleken är inte enkel.

Men, vi vet nu varför vi försöker. Gång på gång. Och svaret fick jag av två unga killar på bussen igår, när jag lyssnade till folk som resonerade och disskuterade sina betraktelser:

Det här med kärlek.. Det är som med skolan. Det är jävligt jobbigt. Men det kan komma nåt bra ur det också.

jag tänker på landet

publicerat i vardag;

Jag tänker på landet. På torpet med det vackra namnet.

På promenader längs vägar. På spraket i brasan. På doften av nyklippt gräs. På hundar som busar och flåsar. På stillheten. Där kommer jag sitta en varm sommarkväll snart, omgiven av människor jag älskar, min familj. Det blir fint.


lovely

L.W

publicerat i vardag;
Jag får liksom ingen ordning på mitt liv. Det kan va så förfärligt, det kan va så bra.
Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd. Det kanske var pundigt, det kanske var bra.

NY

publicerat i ;
Systrarna Fahrman vandrar med snygga pjucks på NYorks gator.

amanda spekulerar

publicerat i ;
Trogna läsare, så här ligger det till. En fet bloggtorka har uppstått, återigen. Och jag får be om ursäkt för att jag har försakat bloggen lite grann. Nu besämde jag mig för att knappa lite på datorn, inspirationen präglar mina tankar, men på något konstigt vänster så får jag inte ut det. Det lär väl komma en sån där bomb snart, med inspiration. Då jävlar.

mums

publicerat i vardag;
Har precis smällt i mig en stor portion med mat. Nu känner jag mig rejäl och mättande. Rejäl och MANLIG.

kom ihåg mig då

publicerat i vardag;

När du står på toppen och tittar ner och det är ljust vart än du ser. När du har vunnit, kom ihåg mig då. När du får spring i dina ben och jordens dragningskraft är klen. När du är i luften, kom ihåg mig då.

tvivel

publicerat i vardag;
Fan för att vara sjuk.
Nu blir det nudlar & harry potter.

tågresa

publicerat i vardag;
Sitter på tåget, lyssnar till snatter från datorer, telefoner som piper och tidningsblad som vänder om och om igen. Jag kanske ska köra Melissa i öronen istället för att lyssna till mänsklighetens oroliga tillvaro? drömma mig bort för en stund? Spikat!

en naturlig begåvning sade en gång

publicerat i vardag;
En vill ha ditt huvud på ett fat. Visst ska man lyssna på kritik, men ingen åsikt är den andra lik. Och vill man bara ge det folk vill ha och strunta i sig själv, då får det vara. Då har man tappat sin tro.

today'sis

publicerat i ;

idag har jag stolt strosat runt med mina sexiga boots, känn avund, för all del.


nordanvind

publicerat i ;
Nu jäklar är nordanvind på besök. Det är nästan så att näshåren fryser till is. Det är till och med så kallt att mina lovika vantar inte vill vara med mer. Dem har liksom gett upp kampen mot kylan, och jag förstår dem.

Jag håller mig helst inne såhär års, annat var det när man var liten. Då insisterade man även fast strumporna var fyllda i snö och kinderna var rosenröda av kylan. Första snöflingan på året fick mig att spontant gräva fram vinteroverallen med en morot i den ena handen, och lite russin i den andra. I hopp på att kunna smälla upp en fet snögubbe som man sen kunde skina med framför kompisarna. Det var tider det. Varför är man så frusen och tråkig nu för tiden? Jo för nu är man helt plötsligt så himla bekväm av sig, men andra ord, lat.

vinterland

publicerat i ;
Kära dagbok. Idag snöar det. Konstigt nog blir jag inte förvånad, är hemma i Vänersborg igen och snön går mig till knäna. Jag gillar snö, det är fint, förutom att det blir sådär jäkla halt. Jag gjorde en snygg landning rakt på baken när vi skulle hinna med bussen på nyår, ett tu tre så låg jag på marken.  

På tal om snö. Sara har en otroligt vacker utsikt.

amanda spekulerar

publicerat i ;
Uret står just nu på 01.59. Var har dagen tagit vägen? Den allra första dagen på det nya året, det nya decenniet? Den allra första dagen är några jädra smygartimmar som tassat runt här i saras rara bo utan att föra minsta väsen av sig och rätt vad det är inser man att ”ojsan, vad mörkt det är och vad tusan är klockan?”  En endaste värdslig sak har blivigt gjord idag, vi skuttade ner till munken och drog med oss allt gott som finns på världskartan. Och smällt i oss, det har vi gjort. Och gott, det har det varit.  

Men, 1 januari kan konstateras vara en ljudlös smygfis, lätt unken i doften och med matt blick. Inget upphetsande sker. Allt är tyst och avslaget och ljummet. Hela stan, hela tillvaron, ligger för ankar. Man längtar efter en rejäl elchock. Time to wake up! Var är närmsta eluttag? Var är 2 januari? Vad gör vi nu då?

sara spekulerar

publicerat i ;
Titt va ja hett! Nu ska du få höre.....det var en gång en man som killade sig på låret. Sen dog han av klåda på knät, ty där glömde han att klia. Något att tänka på nu i vintertiiiiid.


Nu ska du få höre; tillägnad farmor Inger.

1 Januari

publicerat i vardag;
Då var det dags att införskaffa sig en ny kalender då. Gårdagen var bra, väldigt bra. Förutom att jag och Sara missade 12 slaget, totalt. Men en nyårs kyss fick jag i alla fall, mums.