överby

publicerat i vardag;
Jag har haft en förträfflig dag med denna sköna madamè. Tack för att du förgyllde min dag hjärtat. Gud vad jag har skrattat, jag älskar skadeglädje, just därför skulle ju varenda människa som gick förbi oss ute idag halka. Och jag garvade med hela hjärtat. De måste undrat vad jag är för en, det kan ju faktist gå illa. Äh, fuck off. Tycker jag någonting är roligt, då skrattar jag.

gott samvete

publicerat i vardag;

Njut med gott samvete. Gör som jag, slaska ihop en smootie som är riklig av frukt & nyttgheter.

Jag tog tag i fruktkorgen & mixern och började exmprimentera, och lyckades med en riktigt smaskig smootie såhär på den kallfrusna onsdagskvällen, dagen innan nyårsafton. Vill du ha receptet? Klart du vill.

- 2 bananer
- 1 apelsin
- 1 halv mango
- Vaniljfil
- 2 matskedar vaniljglass

Score!

mellandagsångest

publicerat i vardag;
Imorgon åker jag och världens finaste curridutta till överby och chekar in mellandagsrean. I'm in desperate need of a partybag. Jag hoppas att jag finner en vacker och nätt liten handväska, som jag kan skina med på dansgolvet.

Sen är jag även i behov av smink från MS. En skön och glittrig skugga att pryda mina ögonlock med. Och en bra foundation pensel får gärna följa med mig hem. Kan jag hitta vad jag vill ha imorgon? Det återstår att se, men min plånka kommer nog som alltid inte vara lika glad som mig när vi far hemmåt.

ett slags utvik

publicerat i ;
- Ett slags utvik.
Här kommer mitt schema för idag. Snaska i er bara.

Påklädning, eller den biten hoppar vi över. Duscha varmt, och länge. Dricka te. Slöa. Glo in i väggen, eller på en bra rulle. Fundera. Snattra på msn. Och sist men inte minst, njuta av en kravlös och allmänt tråkig eftermiddag.

svansjön

publicerat i vardag;
Man blir sedd. Av prinsen. Det där är unikt tänker han. Och närmar sig.
Och tiden går som den alltid gör. Alla sagor slutar inte lyckligt. Men slutar gör de.

Till slut.

bäst

publicerat i vardag;
Kvällen igår var för bra för att vara sann, fucking amazing. Vi var på cheers&beers hela kvällen, vi var grymt snygga, och rockade fett.

PARTY

publicerat i vardag;
Hemma efter en grym kväll på krogen. Jag har dansat mig till träningsverk & druckigt mig knack. Nu skriker mina fötter, dem är sura på mig. Jag har nog ta mig fan aldrig haft såhär ont i fötterna. Är kvällen värt det? LÄTT!

Tågbloggande

publicerat i vardag;
Jag bestämde mig för att vara lite spontan idag och satte mig på tåget till varberg 13.55. Så nu sitter jag här och jag kommer vara framme 17.53. Men jag har ju datorn med mig, så det ska nog gå som hejsan. Jag ska till Erzana och ikväll är det utgång på ingång.

Jag är stjärnan på tåget med min marabou.

julafton

publicerat i vardag;
Jag kan meddela att Amanda är mätt och belåten, trött och go, nöjd och småfnittrig, en aning rikare på cash & även på kärlek.

Det har alltså vart en riktig Åhs-jul, då den är som bäst. Mor, far & bror. Tack♥

Merry Christmas

publicerat i vardag;
Nu luktar det jul i hela lägenheten, det sprätter i stekpannorna, doftljusen är tända, julgranen lyser upp vardagsrummet, paketen väntar på att bli sönderslitna och pepparkakorna väntar på att bli uppkäkade. Man stressar i dagar och gör sådant man aldrig skulle göra. För att sedan, under några få timmar få möjligheten att, softa hårt. God jul!

SLÖA

publicerat i vardag;

Nu ska jag definitivt slänga mig i sängen och glo på en rulle. Imorgon är det julafton, och vem bryr sig typ?

white christmas

publicerat i vardag;
Det är en tidig kväll i december med snö i luften. Utanför mig har snötraktorer och sandbilar åkt om varandra hela dagen. Jag har något att glädjas åt, jag blir varm innombords när jag kommer på att det blir en vit julafton imorgon. En vit jul, sanna mina ord. 

För ett tag sedan kikade jag på debatt i brist på annat. De diskuterade om är rätt eller fel att många ser alkohol på jul som ett måste och en vana, som endast kan bestå av en hutt efter maten. Jag tycker att självfallet att det är okej att ta sig en eller två supar på julafton. Men sen är det en komplicerad fråga när man jämför olika familjers förhållanden, det är inte okej om man till exempel har ansvar för en 1-2 årig hela kvällen. Då är det en vit helg som gäller, i mina prioriteringar. Jag är egentligen inte så insatt eftersom jag endast är 18 år (snart 19, HE HE), och tycker att det är vidrigt att hutta. Men det är intressant att se folks olika värderingar, ibland kan man tro att vi är från olika planeter vi människor.

jag gillar inte rubriker

publicerat i vardag;
Nu har jag ryckt upp mig lite, åkte och shoppade lite. Då blir jag genast lyckligare, frågan är hur länge det sitter i. Men förövrigt är jag väldigt nöjd med min tillvaro, kan inte bli mycket bättre, (förutom att man har tråkigt så att man grinar ibland då, HE HE). Citerar min mormor och ni känner säkert igen er: "Ibland måste man ha tråkigt för att tycka någonting är roligt". Det ligger en rå sanning i den där meningen, ändå tycker jag inte om den.

TRÅKIGT

publicerat i vardag;
Jag har så jävla tråkigt att jag sitter och grinar, slå det ni!

strålande jul

publicerat i vardag;
Jag är sådär ruskigt sugen att åka på någon utflykt, som jul på liseberg till exempel. Alla vänner åker dit. Jag kanske ska ta tummen ur röva, dra med någon jag bryr mig om och åka dit jag med? Det ska ju ge en sån där riktig julkänsla, som jag förövrigt inte har införskaffat mig än. Även fast julgranen är pyntad och klar och julgardinerna prydar mina fönster. Jag får inte den där feelingen, att det faktist är julafton om två hela dagar. Detta är ju katastof, jag som är så förälskad i julen, men vart är den?

photos by me

publicerat i vardag;

Sitter just nu med en rykande kopp kaffe och förundras av vad jag har åstadkommit denna vackra vinter eftermiddag. Jag tog en tur ner till Vänerparken, och lyckades plåta ett par riktiga fina kort klädd i stickat från topp till tå och i rosenröda frost kinder.

Jag såg många lyckliga par där nere, hållandes i hand skuttade dem förbi, trygga av varandras närvaro.










oviktig fakta

publicerat i ;
Inatt somnade jag runt 04.30. Väldigt onödigt anser jag. Nu skapas den där jobbiga cirkeln, när kommer jag somna ikväll? Jag gissar på att det kommer bli runt det onödiga klockslaget 04.00. Om jag inte vänder på denna dumma cirkel förstås, och går upp 09.00 imorgon. HA, no way!

parkbänksfilosofi

publicerat i ;

Det är i dessa banor ja tänker i min parkbänksfilosofi.

Jag är, och omgivningen har alltid tolkat mig som den där stöttande vännen, mamman i gänget och den som alla mammor älskar. Jag önskar att jag bara kunde koppla bort mitt ansvarstagande för någon dag, det kan jag ibland, men då blir det oftast bara en stor smörja. Jag vill för en gångs skull vara den som någon tar hand om, för det sker inte idag, det händer bara inte.

Symfoni, gör mig stark och fri.

Lady gggggaga

publicerat i vardag;
Lyckas man varenda jävla gång, att låta bättre live än på platta. Då är man bra.
Grymt piano jam by the way.

trygghet

publicerat i vardag;

En känsla av saknad. Mörka stråk genom kroppen och längtan efter bra självbild och trygghet. En klok vän sa till mig, vi tror att vi måste få yttre bekräftelse på att vi duger, först då blir vi trygga.

Att vara trygg i sig själv. Det låter fint. Men hur gör man?

Ben&Jerry

publicerat i vardag;
JAAAAA, kom precis på att Ben&Jerry väntar i frysen. Kvällen är räddad!

pyssel

publicerat i vardag;
Jag har en hemlig längtan efter att sticka och sy. Minst två gånger om året går jag förbi en garnaffär, sticker in näsan och tänker NU då! Så badar jag i garnkvaliteer, petar, nyper och känner (som om jag skulle ha en aning om vad jag sysslar med). Till slut slår jag fast att:
Jag har tillräckligt med sjalar. Det är billigare på HM. Jag köper en bok istället.

M.H

publicerat i vardag;
Jag ville mötas någonstans nere på ljupet, jag har varit där förut och är inte rädd.

julstök

publicerat i vardag;
Dags för att åka hem till min far och ha lite julstök. Det är väl lagom att sätta upp julgranen ungefär en vecka innan jul? Inte för att jag spenderar överdrivet med tid i pappas lägenhet, men man kan ju få njuta för en kväll. Här hemma sätter vi nog upp granen sådär 3 dagar innan.

Jag gillar julgranar, dem ger en såndär mysig känsla till våra krypin, och det sitter aldrig fel i dessa mörka tider.

I väntan på juletid..

publicerat i ;
När jag var barn tyckte jag om väntan på julen. Jag visste att jag inte borde. Man skulle tycka det var jobbigt. Men jag gillade det. Det är och det skall vara en del väntan innan jul. Att vänta är en del av livet. Även om jag måste erkänna att jag ibland även vill ha NU och HÄR. Istället för SEN och DÄR.

Det är nu en vecka kvar till julafton. Och än så länge är jag klar med.. absolut ingenting. En (notera EN) julklapp är inköpt och överstruken på listan. Heja Amanda.

taste the world

publicerat i ;
Man skall ta sig ur sina kriser. Det är vad folk förväntar sig.
Det är vad jag själv förväntar mig. Men det tar bara sån jäkla tid.

vackert

publicerat i vardag;
Tittar ut genom mina fönster och inser, att det inte kan finnas något så skört och ömtåligt som en gata med nyfallen snö. Eller så magiskt. Oplogat och orört. Enstaka spår av hundtassar och kråkfötter i snön. Vita tak och svarta grenar. Jag blir sådär löjligt lycklig. Staden har nu vaknat.

atatam anukah

publicerat i vardag;
Hakuna matata, det är ord som är bra.
Hakuna matata, gör att man blir glad.
Inga bekymmer.

parkbänksfilosofi

publicerat i ;
Jag är obekväm. En känsla som har följt med hela veckan.
Och det gör mig glad. Jag vill bli mer obekväm. Mer kantig och vass.
Behandlar man mig ovarsamt skall man få ett stort blåmärke.

puss

publicerat i vardag;
Igår var dagen hur mysig som helst. Det finns inte mycket som slår att köpa julklappar med människor man tycker om. En sak bara, det blev något fel och det som skulle vara julklappar blev liksom paket till mig själv. Jag får helt enkelt handla julisar en annan dag. HE HE. Gårdagen kommer jag minnas, länge, förhoppningsvis föralltid.


mer bilder kommer.

winter/wonder/land

publicerat i vardag;
De sista löven har lämnat träden och julstjärnan väntar på vinden. Ett år har gått sedan jag hängde den i fönstret sist. Det har varit ett bra år. Vackert och berikande. Nya steg har tagits. Ibland på hal is, men ändå.

Nu står den där, prydlig och vacker, min nya julstjärna. Rummet har nu vaknat.

a cold n' cozy monday evening.

publicerat i ;

I kväll fick jag återigen  en anledning att fundera över hur mycket jag gillar kallt vinterväder. När himlen är hög och klar rimfrosten får ögonen att tindra och kinderna att rodna. Man pulsar i snö eller åker skridskor på is. Man ler omotiverat och har en fin mössa på huvudet.  Minusgrader gör helt enkelt människan både glad och snygg!

Självklart rusade min önskan lite iväg till hur jag vill ha det. Men man kan ju få drömma.

M.H

publicerat i vardag;

Alla som vill, ta en stund och fundera. När ska vi göra mod av sorgen och börja agera?

M.H

publicerat i vardag;
Lät du henne komma närmare? Var hon vackrare än mig? Ja, det finns dagar som jag tänker mer på henne än på dig. Jag går brevid, men halkar efter, jag orkar inte springa mer. Jag försökte visa dig med blicken, men det är inte mig du ser. Den här platsen är någon annans, och jag måste hitta ut. Hur ska man älska någon, som har älskat någon förut?